Back

Regulatory

HalvÄrsrapport 2023 Virtune

article

Written by Virtune

Christopher Kock

Published

2023-08-16

Första halvĂ„ret, 1 januari – 30 juni 2023 i korthet


 • NettoomsĂ€ttningen uppgick till 19 KSEK (0 KSEK).


 • Rörelseresultat före avskrivningar (EBITDA) uppgick till - 6 858 KSEK (- 42 KSEK).


 • Rörelseresultatet uppgick till - 6 929 KSEK (- 42 KSEK).


 • Nettoresultatet uppgick till - 6 965 KSEK (- 42 KSEK).


 • Kassaflödet frĂ„n den löpande verksamhet uppgick till - 6 506 KSEK (1 723 KSEK).


HĂ€ndelser under perioden


 • Bolaget har Ă€ndrat bolagskategori till att bli ett publikt bolag.


 • Bolaget har via en riktad emission stĂ€rkt bolagets kapital med 15 MSEK före eventuella emissionskostnader och genomförde en fondemission i samband med detta för att uppnĂ„ Nasdaqs aktiekapitalkrav.


 • Bolagets grundprospekt godkĂ€ndes av Finansinspektion i april 2023.


 • Virtune erhöll godkĂ€nnande som ny emittent pĂ„ Nasdaq Stockholm för att notera börshandlade produkter inom krypto.


 • Virtune introducerade Nordens första kryptoindex-ETP (Exchange Traded Product) den 15 maj 2023. ETPn noterades bĂ„de i SEK och i EUR med separata ISINs.


 • Virtune gjorde intrĂ€de pĂ„ den tyska marknaden med sin EUR-denominerade produkt den 15 juni 2023.


HĂ€ndelser efter perioden


 • Bolaget lanserade en staked Ethereum ETP pĂ„ Nasdaq Stockholm under augusti 2023.


Kommersialiseringsstart för Virtune


Första halvÄret av 2023 har varit en mycket hÀndelserik period pÄ Virtune, prÀglad av betydande framsteg i linje med vÄr affÀrsplan och vÄr vision om att bli den ledande kapitalförvaltaren för digitala tillgÄngar i Norden.


Inledningen av 2023 kÀnnetecknades av ihÀrdigt arbete för att fÀrdigstÀlla de ÄterstÄende delarna inför den första noteringen av Virtunes Exchange Traded Products ("ETP"). Detta inkluderade regulatoriskt arbete, sÄsom utformning av grundprospektet, samt omfattande insatser inom governance, compliance och bolagsstruktur för att förbereda bolaget för att bli en godkÀnd emittent pÄ Nasdaq Stockholm.


Vidare har betydande arbete lagts ned pÄ att strukturera upp bolaget operationellt, tekniskt och policyrelaterat för att etablera en effektiv och högkvalitativ organisationsstruktur. Detta har genomförts med ambitionen att möjliggöra expansion av Virtunes produkterbjudande samt geografisk expansion till nya marknader pÄ bÀsta möjliga sÀtt.


Den 15 maj 2023 lanserade Virtune den första och efterlÀngtade kryptoindex-ETP:n i Norden pÄ Nasdaq Stockholm. Produkten finns tillgÀnglig i bÄde SEK och EUR och ger institutionella och privata investerare i Norden möjlighet till bred kryptoexponering samt förvaltning genom mÄnatlig rebalansering i en reglerad investeringsprodukt. Sedan starten har Virtune aktivt tagit en utbildande roll i vÄr marknad och har hittills genomfört en rad utbildande insatser, bland annat webbinarium och fysiska evenemang med bla. Unga Aktiesparare samt löpande informativt innehÄll i sociala medier.


Ett av Virtune’s viktigaste mĂ„l Ă€r att vara en reglerad och pĂ„litlig aktör inom kryptomarknaden, vilket pĂ„visas genom att Virtune Ă€r ett svenskt bolag registrerat som ett finansiellt institut hos Finansinspektionen, dĂ€r vi arbetar aktivt för att sprida kunskap och kommunicera vĂ„ra budskap till marknaden. Detta har realiserats genom en rad marknadsrelaterade initiativ, sĂ„som mitt deltagande pĂ„ DiTv Börsmorgon.


En annan viktig hÀndelse under första halvÄret var Virtunes expansion till den tyska marknaden dÀr Virtunes kryptoindex-ETP noterades pÄ Boerse Stuttgart under juni, vilket var den första lanseringen utanför Sverige. Inom bolaget har vi Àven aktivt arbetat med att vidareutveckla vÄr tekniska plattform för att automatisera processer och rutiner, med mÄlet att upprÀtthÄlla en kostnadseffektiv organisation i takt med att vi vÀxer. Bolaget genomgick en intensiv sommar, dÀr betydande tid och resurser riktades mot produktlanseringen tidigt under andra halvÄret samt ytterligare förberedelser inför hösten. Vid halvÄrets slut uppgick det förvaltade kapitalet till 9.3 miljoner SEK.


Under sommaren har vi Àven annonserat nya tjÀnster som planeras att tillsÀttas under andra halvan av 2023. Vid halvÄrets slut bestod teamet av mig, Christopher Kock (medgrundare och VD), Peter Arvidsson (medgrundare och CTO), Henry Forelius (Partner och Client Director) samt Daniel Lundberg (CFO). I slutet av juli vÀlkomnades Sofia Boström som Marketing and Growth Manager och hon pÄbörjar sin tjÀnst den 21:e augusti.


Sammanfattningsvis Àr Virtune vÀl rustat för framtiden efter de insatser som har genomförts under den senare delen av första halvÄret och vi har en fÀrdigdefinierad plan pÄ plats för att nÄ vÄra tillvÀxtmÄl. Vi följer ocksÄ med spÀnning den regulatoriska utvecklingen i USA, inklusive Blackrocks ansökan om Spot Bitcoin ETF, samt andra spÀnnande hÀndelser som kan starkt pÄverka kryptomarknaden i en positiv riktning och dÀrmed bidra till att Virtune nÄr och till och med övertrÀffar sina ambitiösa mÄl för framtiden.


Den kompletta rapporten Àr bifogad i detta pressmeddelande och kommer att finnas tillgÀnglig pÄ virtune.com under Investor Relations.


Stockholm den 16:e augusti 2023,


Christopher Kock,


VD & Styrelseledamot i Virtune AB (Publ)


För mer information, vÀnligen kontakta:


Christopher Kock, vd och styrelseledamot


Mobile: +46 70 073 45 64


Email: christopher@virtune.com


About Virtune AB (Publ)


Virtune with its headquarters in Stockholm is a fully regulated Swedish digital asset manager and issuer of crypto exchange traded products on regulated European exchanges.


With regulatory compliance, strategic collaborations with industry leaders and our proficient team, we empower investors on a global level to access innovative and sophisticated investment products that are aligned with the evolving landscape of the global crypto market.