Back

News

Virtune AB (Publ) ingÄr samarbete med Sveriges Unga Aktiesparares Riksförbund

article

Written by Virtune

Virtune AB (Publ)

Published

2023-08-25

Stockholm, 25 augusti 2023 - Virtune, en svensk reglerad kapitalförvaltare av digitala tillgÄngar i Sverige, har idag ingÄtt ett samarbete med Sveriges Unga Aktiesparares Riksförbund (Unga Aktiesparare).


Virtune Àr mycket stolta och glada över att idag meddela att man har ingÄtt ett samarbete med Unga Aktiesparare. Samarbetet har föregÄtts av diskussioner som har förts mellan Virtune och Unga Aktiesparare under 2023. Unga Aktiesparare har alltid lagt mycket resurser och insatser kring att utbilda sina knappt 10 000 medlemmar i sparandefrÄgor. Som andra placeringsalternativ som till exempel fonder, derivat, private equity och börshandlade produkter sÄ har ocksÄ intresset och framförallt behovet av utbildning om kryptomarknaden tilltagit de senaste Ären. Dessutom har de hÀndelser som intrÀffade under 2022 i kryptomarknaden gjort att vikten av utbildning och att skapa insikt hos Unga Aktiesparares medlemmar blivit allt viktigare.


Unga Aktiesparare har en lÀngre tid försökt finna en lÀmplig partner inom omrÄdet krypto och Àr nu mycket glada över att ha ingÄtt samarbetet med svenska Virtune om att erbjuda sina medlemmar möjligheten till utbildningar i Àmnet krypto. Dessa kommer att finnas tillgÀngliga pÄ Unga Aktiesparares utbildningsplattform under hösten 2023.


Henrik Johansson, vd för Unga Aktiesparare:


“Jag Ă€r mycket glad och stolt över att idag kunna berĂ€tta om samarbetet med Virtune. Unga Aktiesparare har under flera Ă„r letat efter en partner som kan guida vĂ„ra medlemmar i att utbilda och vĂ€gleda dem i den spĂ€nnande kryptomarknaden. Det kommer att hĂ€nda mycket i kryptomarknaden under de kommande Ă„ren och det blir dĂ€rför Ă€n viktigare för Unga Aktiesparare att kunna erbjuda sina medlemmar denna fantastiska möjlighet att kunna förkovra sig i Ă€mnet krypto. Dessutom Ă€r det extra kul dĂ„ Henry Forelius, Client Director pĂ„ Virtune, Ă€r en av de som var med vid grundandet av Unga Aktiesparare 1990, och har varit en uppskattad och aktiv profil inom Unga Aktiesparare under sina 7 Ă„r som aktiv medlem.”;


Christopher Kock, vd för Virtune:


“Det Ă€r en stor dag för Virtune och för vĂ„rt team att ingĂ„ detta viktiga och spĂ€nnande samarbete och vi ser mycket fram emot att utbilda Unga Aktiesparares 10 000 medlemmar i den framvĂ€xande kryptomarknaden. Virtune har, precis som Unga Aktiesparare, noterat stor avsaknad av privatekonomisk undervisning i grundskola och gymnasium och dĂ€r vi Ă€r övertygade om att vi kommer att kunna bidra med vĂ„r kunskap och erfarenheter kring sparande samt krypto. Detta samarbete Ă€r ocksĂ„ i linje med Virtunes vision om att bli den ledande kapitalförvaltaren inom digitala tillgĂ„ngar och att ta pĂ„ oss en utbildande roll. Vi hoppas att Unga Aktiesparares medlemmar kommer att visa ett stort intresse för att ta del av vĂ„ra utbildningar via Unga Aktiesparares utbildningsplattform. Vi hoppas pĂ„ ett mĂ„ngĂ„rigt samarbete med spĂ€nnande och givande Ă„r framöver!”;


Om Virtune:


Virtune Àr en reglerad svensk kapitalförvaltare av kryptovalutor och emittent av börshandlade produkter inom krypto pÄ reglerande börser i Europa. Vi erbjuder innovativa investeringsprodukter inom krypto genom beprövade och vÀletablerade finansiella instrument som handlas pÄ Nasdaq Stockholm. Virtune AB (publ) Àr ett registrerat finansiellt institut av Finansinspektionen i Sverige och erhÄller ett godkÀnt EU-Grundprospekt för emission av börshandlade produkter.Om Unga Aktiesparare:


Unga Aktiesparare Àr den oberoende, ideella föreningen som hjÀlper Sveriges unga att spara och investera smart. Unga Aktiesparare har knappt 10 000 medlemmar. Genom kunskap, nÀtverkande och andra förmÄner fÄr man som medlem lÀra sig mer om finansmarknaden och hur man investerar framgÄngsrikt för att nÄ sina spardrömmar.